Liikunta, urheilu ja hyvinvointi


Miksi Vantaalaiset joutuvat harrastamaan pitkien matkojen päässä? Varsinkin kun ongelmana on se, etteivät Vantaan omat harrastuspaikat riitä tai niiden käytettävyys on huono. Vantaalaisille tulee olla mielekkäitä sekä monipuolisia sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja ja liikuntamahdollisuuksia. Pururatojen ja kuntoilupaikkojen on vastattava vantaalaisten tarpeita ja niiden kunnossapidosta on huolehdittava. Vantaalle mahtuisi helposti myös kolmas jäähalli esimerkiksi Elmoon rakennettuna. Kannatan tätä hanketta lämpimästi, muita urheilulajeja unohtamatta.

Hyvinvointi tulee arkielämän peruspalikoista joiden ylläpidon tulisi olla vantaalaiselle päättäjälle kunnia-asia. Tämä tarkoittaa kuntalaisille edullisia ja saavutettavissa olevia hyvinvointipalveluita, mutta myös kunnossapitoa ja huoltoa esimerkiksi homekouluihin. Hyvinvointi ei synny pelkästään itse tehtyjen ratkaisujen pohjalta, vaan myös sen ympäristön vaikutuksesta, jossa elämme. Tätä ei saa unohtaa päätöksenteossa ja itseasiassa sen tulisi ohjata päätöksentekoa voimakkaammin.

Jokaisen lapsen ja nuoren on saatava mielekäs liikuntaharrastus. Minulle itselle parasta terapiaa ovat pitkät lenkit koirani, Sisun kanssa. Se elämänilo, joka koiralla on – tarttuu aina ja kantaa pitkälle. Samanlaista uutta virtaa saan jokaisesta jääkiekko-ottelusta jonka käyn viheltämässä. Haluan olla mahdollistamassa hyvinvointia jokaiselle vantaalaiselle – jokaiselle sopivalla tavalla.

Hyvinvointiin littyy myös turva tulevasta. Ihminen, joka voi luottaa huomiseen ja huomisen päätöksentekoon ottaa aktiivista osaa yhteiskuntaan ja pyrkii omalla toiminnallaan rakentamaan yhteiskuntaa. Olen kirjoittanut asiasta enemmän turvallisuuden näkökulmasta.