Kolmas sektori hyötykäyttöön!


Samaan aikaan kun Vantaalla mm. kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut tuskailevat kasvavien asiakasmäärien kanssa, toimii Vantaalla useita erinomaista työtä tekeviä yhdistyksiä ja säätiöitä.

Kun asiakasmäärät kasvavat ja tuen tarvitsijoiden määrä kasvaa, tarvittaisiin lisää resursseja ja lisää rahaa palvelutason ylläpitämiseen. Verotulot eivät Vantaalla kuitenkaan kasva samassa suhteessa kuin esimerkiksi Vantaan väkiluku. Tämä muodostaa ison ongelman Vantaan taloudelle.

Ongelmaa on ratkaistu tähän mennessä klassisella juustohöylämenetelmällä, joka kuitenkin on nyt aikalailla tiensä päässä. Vantaa tarvitsee uusia, erilaisia ratkaisuja. Veronkorotukset ovat yksi vaihtoehto, mutta huono sellainen. SoTe-valinnanvapaus ja maakuntauudistus tuo lievää helpotusta asiaan, mutta se ei siltikään poista ongelmaa.

Vantaan kaupungin tulee aktivoida tehokkaammin ja aktiivisemmin järjestökentän kanssa. Tämä mahdollistaa ennen kaikkea uudenlaiset kanavat tuottaa palveluita kuntalaisille sekä uutta yhteisöllisyyttä, väyliä vapaaehtoistoimintaan ja osallisuuteen.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.