Mihin rahaa käytetään? Sillä on väliä!


Pahimmillaan soteuudistus aiheuttaa Vantaalle suuren tarpeen nostaa veroja. Lue enemmän perusteluistani tästä blogista. Vaikka nykyinen velkataakka onkin Vantaalla huikea, pitää silti keskittyä siihen, että Vantaalla on jotain millä kehittyä Suomen parhaaksi kunnaksi. Tämä tarkoittaa investointien jatkamista, Elmon rakentamista jäähallin kera sekä Vantaan ratikan rakentamista.

Vantaan tulee rohkeasti panostaa infran kehittämiseen, monipuolisen asuntotuotannon kehittämiseen. Jos näin ei tehdä, Vantaa putoaa kyydistä. Vantaa alkaa muistuttaa Korson keskustaa, mikäli ei toimita kaukonäköisesti. Naapuri- ja kehyskunnat tulevat kehittämään omaa toimintaansa ja mikäli Vantaa haluaa pysyä tässä kehityksessä mukana, tulee sen huolehtia veto- ja pitovoimasta.

Oleellista on, että mahdollinen velkaraha käytetään hankkeisiin, jotka tuottavat sopivalla ja kohtuullisella aikavälillä investointinsa takaisin työpaikkojen, verotulojen sekä uusien ja varakkaampien kuntalaisten muodossa. Samalla täytyy kuitenkin huolehtia nykyisyydestä. Tämä tarkoittaa riittäviä, kuntalaisia palvelevia koulutus- ja hyvinvointipalveluita myös tulevaisuudessa. Vantaa ei kuitenkaan voi tehdä näitä velkarahalla, vaan se raha pitää löytyä ”lompakosta”. Jotta tulevaisuudessa näitä palveluita voidaan kehittää, esimerkiksi monipuolistamalla kieliopintoja, pienentämällä oppilasryhmiä ja tukemalla hyvinvointia sekä ennaltaehkäiseviä terveyspalveluita, tulee verotulot saada nousuun.

Se tapahtuu kehittämällä Vantaan infraa, houkuttelemalla Vantaalle lisää työllistäviä yrityksiä ja monipuolista palveluverkostoa.

Tutustu ajatuksiini turvallisesta Vantaasta sekä ajatuksistani liikunnasta ja hyvinvoinnista.