Ei eilisen reseptejä huomisen ongelmiin


Eilisen resepteillä on vaikea ratkaista huomisen ongelmia, sillä maailma on muuttunut paljon ja muuttuu koko ajan enemmän. Emme enää elä ”vain” Suomessa, vaan olemme osa Eurooppaa. Eilisen reseptit eivät enää toimi tämän päivän Suomessa, joka vaatii uusia ratkaisumalleja, uusilta päätöksentekijöiltä. Tulevaisuudessa sooloilu ja itse tekeminen ei ratkaise ongelmia. Tarvitsemme vahvaa näkemystä kokonaisuudesta, emme osaratkaisuja.

Tuntuu että vantaalaisessa päätöksenteossa ihminen on unohdettu. Perinteinen ratkaisukeino, vyön kiristäminen on tullut tiensä päähän. Leikkaukset toimivat tiettyyn rajaan saakka. Jatkossa on kuitenkin löydettävä uusia ratkaisuja, rakenteellisia uudistuksia ja uudenlaisia tapoja tehdä. Esimerkiksi Vantaalla kolmas sektori muodostaa lähes hyödyntämättömän ja aliarvostetun resurssin. Uudenlaista yhteistyötä ja ennenkaikkea tahtotila uudenlaiselle yhteistyölle on löydyttävä.

Uusia ideoita, mutta vanhaa kunnioittaen voidaan rakentaa paremminvoivaa ja turvallisempaa Vantaata. Vanhaa ei tarvitse välttämättä purkaa, mutta se tarvitsee peruskorjauksen. On väliä kuka asioistasi päättää.

Tutustu ajatuksiini turvallisesta Vantaasta sekä ajatuksistani liikunnasta ja hyvinvoinnista.